dimarts, de març 24, 2009

Recomanacions per a augmentar el colesterol : Forn Bertran a Badalona

Aprofito que ahir no vaig postejar per a fer 2 avui.
Resulta que si escrius al google, "xocol·lata 74% cacao" o "croissant xocol·lata" el primer que et surt és el meu blog. I si busques imatges, el resultat és brutal...sol surt el meu blog.
Després de parar de riure i d'atracar la nevera (adivineu què he agafat?), he decidit encetar la serie de "Recomanacions per a augmentar el coleterol". Comencem!
Els amants dels croissants de xocol·lata trobareu un autèntic temple en el Forn Bertran de Badalona. Situat al carrer del Mar 5 de Badalona (tocant a la plaça de l'Ajuntament on estaven els cinemes Picarol i a 10 minuts de la parada de tren de Badalona), aquí podreu degustar autèntiques delícies:troncs de nata, búlgars, etc.
Per a mi, la seva estrella és el croissant de xocol·lata. Suau, amb força xocol·lata d'alt percentatge de cacau, amb sucre glacé per sobre. El croissant es pot desfer en fulles. Exquisit. El millor croissant que conec a la provincia de Barcelona. Si bé abans competia amb el Xocoa de carrer Petritxol quan encara teneien granja, quan van canviar a sol venda de galetes i productes de xocol·lata, els croissants van passar a ser industrials i es van convertir en un croissant més de la mitja. Així que ara, quan desitjo un bon croissant de xocol·lata, vaig al Forn Bertran.
L'ambient que hi pots trobar depén de l'hora. Al matí hi ha gent de les botigues del carrer del Mar esmorçant. A la tarda es junten les iaies i les feres que han sortit de l'escola. Aquest moment és crític i millor no anar-hi. La teva jaqueta pot ser tacada per algun cafre de sis anys i et pots trobar que la iaia "king size" de la taula del costat pensa que tu no tens aquell mixelinet de més i no et deixa lloc per seure. Passat aquest moment crític, la cafeteria s'omple de gent jove i de mitjana edat que es relaxen fent un cafè i menjant alguna pasta.
El cafè no és el que millor saben fer, però tampoc és dolent. De la mitja. Això sí, el cafè és de comerç just, així que mentre menjeu el croissant i preneu un capuccino, us podeu sentir com si haguéssiu fet un acte solidari.
Per acabar, dir que qui no es vegi capaç de menjar-se un croissant sencer, també en fan de minis. No están tant bons, us aviso, però si esteu a règim no us sentireu tan malament.
Petons dolços i vigileu el colesterol!
Proper capítol: La Granja a Barcelona

3 comentaris:

Rita ha dit...

Carinyo... i l'operació bikini què, eh!!!!!

Catxis!!!! ;-)

rinxol ha dit...

ahahahahahahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah! no puc amb el tema google + xocolata + tu. Em sembla molt poètic, que ho sàpigues.

Marta Cebrián ha dit...

No sóc gens llaminera però per mi el millor són les ensaimades de Can Bertran, mmmmmmm! La meva primera dent em va caure amb una ensaimada de Can Bertran, això sí del carrer en Cueta.